dimecres, 11 de juny del 2014

Tradicions i Costums

LLEGENDES SOBRE ELS LLACS

Llegenda del llac Ness


La vella llegenda del monstre del llac Ness va començar explicant que un missioner va ser el primer en esbrinar l'existència del monstre. Es calcula que la seva existència és des de fa 1500 anys. A partir d’aquell moment fins a dia d’avui, grans milers de persones comenten sorpresos les seves trobades amb Nessie. Des de diferents punts del voltant del llac varies persones han pogut visualitzar la bèstia, però mai cap imatge ha sigut prou clara. Tot i aquests fets no es tenen notícies d’atac a éssers humans.

                     Imatge del monstre del llac Ness. Fotografia extreta de Google imatges.

Monstre de Banyoles

Explica la llegenda que fa molts i molts anys, pels voltants del segle VIII, una gran bèstia viva a una cova de les profunditats de Banyoles.
La vila de Banyoles, vivia atemorida, a causa d' aquell terrible drac que menjava ovelles i senglars. Un bon dia, els soldats de Carlemany es van assabentar. Van decidir anar a matar al drac, però no els hi va donar temps ni de treure les espases quan el drac ja era allà.  Temps després, el millor exèrcit de França, també ho va intentar, però tampoc va donar resultat.
De cop i volta, els banyolins es van adonar de que amb l'exèrcit també hi havia vingut un monjo que tenia fama de fer miracles, van contactar-hi amb ell, i quan ell es va decidir va anar-hi. El monjo decididament va cridar: - Veniu, bona gent, i mireu el vostre Drac. Aquí està la vostra bèstia maligna - i mirant la cara i les armes de la gent, prosseguí - deixeu les armes a terra, doncs aquest Drac no us farà cap mal-.
 Finalment resulta que aquell drac tan immensament gran i suposadament dolent, va resultar  inofensiu. En adonar-se el poble d'aquella gran notícia van quedar fascinats, i hi van decidir anar-hi a veure'l.

Imatge del monstre de Banyoles. Fotografia extreta de Google imatges.

Conclució

Considero que aquesta informació es prou fiable i pot servir per tenir una idea de aquestes dos llegendes.


Fonts d'informació







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada