dimarts, 10 de juny del 2014

La Vida en els llacs

                       El gran llac Caspio


el mar caspio - atardeser

el llac Caspio es el mes grand del mon, amb una superficie de  371.000 km2 i es troba entre el borde oriental d'Europa i Asia occidental.

Al ser el llag mes grand d'Asia te una fauna i flora molt abuntant en peixos d'aigua salada. Per ser un llac es d'aigua salada pero encara es considera un llac d'aigua salada.

MON ANIMAL 

A les costes del Mar Caspi s'han creat tres reserves: a Azerbaidjan-Gizilagach, a Rússia-Àstrakhan, a Turkmenistan - mar Caspi. Prop de 920 tipus d'animals habiten al mar Caspio.Existen 79 tipus dels vertebrales. Además d'ells hi ha 101 tipus de pesos. Al Mar Caspi hi ha: esturió, sevruga, salmó, peix d'or.
Hi ha 101 diferents tipus i formes de peixos al mar Caspio. Aqui els números d'uns tipus de pesos es compten per mil i mil milions tals com arengada, l'esturió, la peix d'or, el lluç de riu i etc.De ells durnabalığı, xanıbalığı , dabanbalığı són d'origen d'aigua dolça.
Principalment ells es troben en llocs on els rius es desemboquen al mar, i de vegades al mar.
Al Mar Caspi habiten 1.809 espècies i subespècies d'animals, el 1069 d'ells són invertebrats de vida lliure, 325 tipus de paràsits, i 415 tipus d'animals vertebrats. D'acord amb l'origen del mar Caspi, és possible fer un grup de cinc animals de vida lliure que reflecteix principalment una història complicada del mar.
La foca del Caspi és l'única espècie animal.

Peixos al Mar Caspi:
 Les tals famílies com esturió
regional
2. Esturió rus
3. L'esturió de Kur (Iran)
4. Llarg
5. Kur (sud del Mar Caspi), de nas llarg
6. La família arengada
1. Mat Ancous
2. D'ulls grans ramat
3. Estàndard de remolc
4. Salmó
5. Llamprea
6. Caspian sisqarını
7. D'ulls grans arengada
8. Siyene de Volga
9. Qarabel arengada

peixos del llag - 

MON VEGETAL

La flora del Mar Caspi consisteix en 755 espècies i subespècies dels quals 5 espècies són de plantes superiors. Les plantes superiors viuen a la terra, en els mars i en les aigües dulces.Las plantes que viuen al Mar Caspi són: algues marines, en forma de pinta varicel  la, dos tipus de ruppi. Els peixos juntament amb aus aquàtiques s'alimenten amb les plantes superiors. Moltes peixos fresen els seus ous a ells. En el fitoplàncton del mar Caspi habiten les algues d'aigua dolça i aigua salada. Això es deu a la manca de sal del mar. 

En el fitoplàncton del mar Caspi s'han registrat 450 espècies d'algues: 163 espècies d'algues de diatomees, 102 espècies d'algues verd-blaves, 139 espècies d'algues verdes, 39 espècies d'algues dinofit, dues espècies d'algues d'or, cinc espècies d'algues evglen. Aquí hi ha 47 espècies d'algues marines, 66 espècies d'algues d'aigua salada, 74 tipus d'algues salada - aigua dolça, 210 espècies d'alga d'aigua dolça i 52 espècies d'altres algues.


llag Casio -


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada