dimarts, 10 de juny del 2014

com s'originen, definició, etc.

DEFINICIÓ DE LLAC

Massa permanent d'aigua que es troba dipositada en les depressions d'un terreny. La formació d'un llac es produeix a partir de falles geològiques de l'acumulació de morrenes glaceres o de l'obstrucció d'una vall a causa d'allaus produïdes en els seus vessants.


DIFERENTS FORMACIONS I ORÍGENS

-  Es poden originar llacs quan es produeix un enfonsament del sòl (falles).

-  Un altre cos con els produïts per les glaceres, que son rius de gel, que es desplacen molt poc a poc però    tenen un gran poder erosiu, excavant grans valls o forats al sol. Quant aquestes glaceres van desaparèixer al fer un clima més calorós, el forat excavat per la seva acció va estar ocupat per les aigües.

- També hi ha llacs formats en les caldera d'uns volcà, o un mar. Això és possible quan aquest ha estat inactiu per cert temps i la quantitat d'aigua que rep de la pluja per a l'evaporació i la filtració. També poden formar-se en un cràter d'impacte.

- Finalment, podríem incloure els llacs produïts artificialment, que venen a ser presses construïdes per retenir l’aigua que serà emparada per abastar les ciutats o regar els camps.


                                                  Foto extreta de ca.wikipedia.org

APROFITAMENTS 

Els llacs es poden aprofitar de moltes maneres, ja sigui amb una presa per mantenir l'aigua i d'aquesta manera produir electricitat. Despres a part un llac cuidat i net produeix turisme que proporciona diners i treball per a la gent que viu aprop.
Al llac es poden fer activitats al aigua com pot ser kayak, vela, o simplement banyar-se, mentre estas al bar o a la platja.

CONCLUSIÓ

Considerem que l'informació donada es correcte i pot ampliar els coneixements.

OBSERVACIONS

Els dos primers apartats estan fets per la Gemma Stapleton i l'últim pel Victor.

Fonts d'informació:

informació dels llacs
els llacs
enciclopèdia catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada